مقالات کمپرسور باد

3 نوع کمپرسور هوا برای دستگاههای صنعتی شما

انواع کمپرسور باد صنعتی

کمپرسور هوا به عنوان یکی از کاربردی‌ترین ابزارآلات صنایع و کارخانجات محسوب می‌شوند. ابزارآلات و سیستم‌های بادی بسیاری در صنعت به کار برده می‌شوند که برای راه اندازی هر کدام از این دستگاه‌ها، یکی از انواع کمپرسورهوا متناسب با ویژگی‌هایی نظیر psi و cfm و مدل دستگاه باد نیاز است.

زمانی که در صنعت شروع به فعالیت کنید متوجه می‌شوید که متناسب با نوع فعالیت صنعتی که در آن مشغول شدید بسیاری از ابزار‌ها برای راه اندازی نیاز به کمپرسور هوا دارند. بنابراین باید کمپرسور هوای مناسب برای این سیستم‌های بادی تهیه کنید اما این که چه نوع کمپرسوری تهیه کنید متناسب با ویژگی‌های آن دستگاه بادی متفاوت خواهد بود.

در ادامه مطلب سه نوع کمپرسور هوا برای استفاده در صنایع کارخانجات به علاقه مندان این عرصه معرفی خواهد شد.

  1. کمپرسور رفت و برگشتی
  2. کمپرسور اسکرو روتاری
  3. کمپرسور پره‌ای دوار

هر کدام از این کمپرسورها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند که در ادامه به صورت جداگانه به آن‌ها پرداخته می‌شود.

کمپرسورهای رفت و برگشتی( پیستونی)

اگر بخواهیم یکی از سه نوع کمپرسور هوا برای استفاده در صنایع کارخانجات را نام ببریم که بسیار پرکاربرد باشد؛ کمپرسور رفت و برگشتی است. این نوع کمپرسور‌ها طرفداران بسیاری در میان صنعتگران دارند و بخش عظیمی از بازار کمپرسورهای صنعتی را شامل می‌شوند.

از مزایای این کمپرسور می‌توان به قیمت مقرون به صرفه آن اشاره کرد.این کمپرسور علاوه بر این که کاربردهای فراوانی دارد، قیمت بسیار مناسب و حتی کمی دارد و جزء ارزان‌ترین کمپرسورهای هوا برای استفاده در صنایع کارخانجات محسوب می‌شود.

کمپرسورهای رفت و برگشتی توان متوسطی دارند پس باید در صنایعی که بار کاری کم‌تری دارند از آن‌ها استفاده کنیم.

انواع کمپرسور پیستونی علاوه بر این‌ که قیمت تمام شده اولیه پایینی دارند، هزینه نگهداری و تعمیر کمی نیز دارند. به این صورت که اگر به هر علتی کمپرسور با اختلال روبه رو شود، به راحتی و تنها به کمک ابزارهای ساده و در دسترس می‌توان اقدام به تعمیر و نوسازی آن کرد.

از معایب این کمپرسور نیز می‌توان موارد زیر را نام برد: اول از همه این که کمپرسور پیستونی در مقایسه با سایر کمپرسورهایی که مشابه آن دارد، بسیار بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌باشد پس فضای بیش‌تری را اشغال می‌کند و حمل و نقل آن سخت‌تر است.

با توجه به نحوه فعالیت کمپرسور پیستونی، قطعات این دستگاه بیشترین تحرک و افزایش دما را دارند؛ به همین دلیل برای کاهش دمای هوا باید همراه آن برای جلوگیری از آسیب ابزارآلات بادی، خنک کننده مخصوص نیز خریداری و نصب شود.

کمپرسورهای اسکرو روتاری

امروزه کمپرسور اسکرو روتاری در کاربردهای صنعتی متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد و توسط شرکت‌های بسیاری در سراسر جهان از جمله VMAC ساخته می‌شود. با گذر زمان مزایای این کمپرسورها به طور چشمگیری افزایش یافته است و به متداول‌ترین کمپرسور هوا برای استفاده در کارخانجات تبدیل شده است.

مزایا و معایب کمپرسور اسکرو روتاری به شرح زیر است:

از بزرگترین مزیت‌های این کمپرسور که افراد و صنایع بسیاری را متقاعد به خرید آن می‌کند، طول عمر زیاد و هزینه سرویس پایین است. با توجه به اینکه وسایل سایشی در این نوع کمپرسور محدود است، نگهداری و تعمیر تنها شامل تعویض روغن و فیلتر می‌باشد.

اگرچه هزینه سرویس و تعمیر کمپرسور اسکرو روتاری پایین است اما در مقابل هزینه اولیه‌ای که برای خرید آن باید پرداخت کرد، بالا می‌باشد؛ به همین دلیل در همان ابتدا باید سرمایه کافی برای تهیه آن داشته باشید.

با توجه به این‌که قطعات متحرک کمپرسور کم است، نیازی به دستگاه خنک کننده نیز ندارد.

 

کمپرسورهای پره‌ای دوار

از میان سه نوع کمپرسور هوا برای استفاده در کارخانجات و صنایع گوناگون، کمپرسورهای پره‌ای دوار از کم کاربردترین‌ها به شمار می‌رود اما باز هم طرفداران خاص خود را دارد و عده‌ای این کمپرسور را به دیگر انواع آن ترجیح می‌دهند.

کمپرسورهای پره‌ای دوار همانطور که مشتریان کم‌تری دارد به طبع آن تولید کنندگان کم‌تری نیز دارد؛ به همین دلیل در صورت خرابی قطعه‌ها، قطعات آن را به سختی می‌توان پیدا کرد. حتی اگر اختلالی در عملکرد کمپرسور ایجاد شود نیز تعمیرکار ماهر در زمینه تعمیر کمپرسور پره‌ای دوار به آسانی پیدا نمی‌شود.

کمپرسور هوا از نوع پره‌ای دوار نسبت به کمپرسور هوای رفت و برگشتی و کمپرسور اسکرو روتاری با cfm برابر از نظر اندازه جمع و جورتر هستند و در مجموع فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند؛ به همین دلیل برای کارگاه‌های صنعتی کوچک که محدودیت فضا دارند بسیار مناسب و کاربردی می‌باشد.

از دیگر مزایای آن نیز می‌توان به هرینه خرید اولیه پایین آن اشاره کرد.

با افزایش طول عمر این دستگاه کمپرسور، قطعات بیش‌تری از آن نیاز به تعویض پیدا خواهند کرد و مشکلات عدیده‌ای به دنبال آن رخ خواهد داد که در چنین حالتی هزینه نوسازی کامل آن بسیار بالا است.

کمپرسور هوا برای استفاده در کارخانجات شما

انتخاب‌های زیادی برای خرید کمپرسور برای کارخانه صنعتی شما وجود دارد. رایج‌ترین کمپرسورهای هوایی که در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، کمپرسور رفت و برگشتی، کمپرسور اسکرو روتاری و کمپرسور گریز از مرکز می‌باشد. بهترین انتخاب به اندازه تاسیسات و فضای شما و نحوه‌ی استفاده از هوای فشرده بستگی دارد.

اگر کارخانه ساعات زیادی از روز غیرفعال است و به هوای فشرده فشار پایین برای سیستم‌های بادی نیاز دارید، بهترین و مقرون به صرفه‌ترین کمپرسور برای کارخانه در این شرایط انواع رفت و برگشتی است. این نوع کمپرسور برای چرخه کاری بالا و پیوسته مناسب نیست چرا که در غیر این صورت بیش از حد گرم می‌شود و از کار می‌افتد.

در صورتی که فشار کاری نسبتاً ثابت است و در زمان‌های مشخصی با حجم کاری از پیش تعیین شده ابزارها و سیستم‌های بادی فعالیت می‌کنند، انتخاب کمپرسور اسکرو روتاری بسیار ایده آل می‌باشد. به عبارت دیگر انواع کمپرسور هوای اسکرو روتاری برای کارخانه‌ای مناسب است که اگرچه در یک زمان مشخص فعالیت پیوسته دارد اما مثلاً در هنگام نماز یا نهار، عصرها و آخر هفته‌‌ها فعالیت سیستم به کل قطع و خاموش می‌شود.

برای کارخانه‌های صنعتی بزرگ با نیاز به جریان بالا و فشار قوی هوای فشرده، کمپرسورهای گریز از مرکز می‌تواند برترین انتخاب باشد. این نوع کمپرسور فاقد روان کننده است و نسبت به کمپرسور اسکرو روتاری فضای کم‌تری را اشغال می‌کند. اغلب هزینه تعمیر، نگهداری و بازسازی کمپرسورهای گریز از مرکز به طور قابل توجهی بالا است‌.

بهترین کمپرسور هوا

همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد الزاماً یک کمپرسور را نمی‌توان به عنوان برترین نوع کمپرسور موجود در بازار معرفی کرد؛ چرا که بهترین آن باید متناسب با شرایط کاری و ابزارآلات بادی موجود در صنعت و یا کارخانه انتخاب می‌شود.

در همه شرایط از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. معمولاً تعمیرکاران این کمپرسورها و فروشندگان آن، آشنایی کاملی با انواع کمپرسورهای هوا دارند و بهتر می‌توانند شما را راهنمایی کنند. اطلاعاتی نظیر نوع، حجم دستگاه، فشار هوا، جریان هوا و… ابزار بادی را به خاطر بسپارید. آگاهی از ویژگی‌های سیستم، به تعیین این که چه کمپرسوری برای آن صنعت مورد نیاز است، کمک شایانی می‌کند.

سخن آخر

کمپرسورهای هوای متعددی در بازار ایران و جهان وجود دارند اما تنها سه نوع کمپرسور هوا برای استفاده در کارخانجات شما به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سه نوع شامل: کمپرسور هوای رفت برگشتی، کمپرسور هوای اسکرو روتاری و کمپرسور هوای پره‌ای دوار می‌باشد.

قیمت اولیه خرید، سهولت و هزینه سرویس و نگهداری، اندازه و ابعاد کلی، در دسترس بودن، حجم دستگاه، طول عمر و… از جلمه فاکتورهای مهم در انتخاب نوع دستگاه کمپرسور هوا می‌باشد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *