مقالات کمپرسور باد

حسابرسی از کمپرسور باد | 0 تا 100 هزینه های کمپرسور باد

حسابرسی از پمپ باد

کمپرسورهای باد جزو تجهیزات بسیار مهم و اساسی در طیف وسیعی از کسب ‌و کارها می‌باشد. کمپرسورهای باد در بسیاری از صنایع نقشی موثر ایفا کرده و بدون وجود نیروی هوای فشرده، فعالیت این صنایع متوقف خواهد شد. درحالیکه کمپرسورهای باد برای این دسته از صنایع ضروری هستند، به انرژی زیادی نیاز داشته و همچنین هزینه‌های عملیاتی نسبتا زیادی دارند.

انجام حسابرسی از کمپرسورهای باد برای تعیین وضعیت آن‌ها و همچنین برآورد کردن هزینه‌های عملیاتی و تعمیر و نگهداری‌های پیش‌رو، لازم می‌باشد. این حسابرسی‌ها سبب می‌شود تا صنایع مختلف بتوانند بیشترین بهره را از تجهیزات خود برده، هزینه‌ها را تا حد امکان کاهش داده و از ایجاد شدن هزینه‌های اضافی پرهیز نمایند. در ادامه مقاله با ایران کمپرسور همراه باشید.

مزیت حسابرسی از کمپرسور باد

 

حسابرسی از کمپرسورهای باد چه مزیتی دارد؟

مقدار زیادی از هزینه برق مصرفی شرکت‌هایی که از سیستم هوای فشرده استفاده می‌کنند به کمپرسورهای باد مربوط می‌شود. کمپرسورهای باد جزو تجهیزات پرمصرف بوده و از مقدار زیادی برق برای ایجاد هوای فشرده استفاده می‌کنند. به همین دلیل نباید ذره‌ای از هوای فشرده را هدر داد.

طبق تخمین‌ها چیزی حدود 30 الی 50 درصد از هوای فشرده تولید شده در کارخانجات واقع در آمریکا به هدر می‌رود. درنتیجه یکی از اقدامات اساسی برای کاهش هزینه‌ها در شرکت‌هایی که از کمپرسورهای باد استفاده می‌کنند، حسابرسی از کمپرسورهای باد می‌باشد. کسب و کارها با حسابرسی از کمپرسورهای باد می‌توانند منشاء هدر رفت هوای فشرده را شناسایی کرده و با حذف آن‌ها، هزینه‌ برق خود را کاهش دهند.

همچنین حسابرسی از کمپرسورهای باد مزایای دیگری نیز دارد. از جمله این مزایا می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • قابلیت اطمینان سیستم را افزایش می‌دهد: خرابی و خاموشی کمپرسورهای باد می‌تواند فرآیند کاری شما را با مشکلات جدی روبرو ساخته و تولیدات شما را متوقف سازد. اگر به یکباره کمپرسورهای باد شما از کار بیفتند، تولیدات شما نیز متوقف می‌شود و درنتیجه، شما قادر به تحویل سفارشات خود در زمان تعیین شده نخواهید بود. همچنین در برخی از صنایع همانند لبنیات، خرابی کمپرسورهای باد باعث خرابی مواد اولیه خواهد شد.
  • افزایش طول عمر تجهیزات: شما با حسابرسی کردن از کمپرسورهای باد خود می‌توانید از مشکلات سیستم هوای فشرده خود باخبر شده و پیش از ایجاد شدن خرابی‌های وسیع، از وقوع آن جلوگیری نموده و عمر مفید تجهیزات خود را افزایش دهید.
  • شناسایی فرصت‌های بهبود: با بررسی و حسابرسی از کمپرسورهای باد می‌توانید از اتلاف هوای فشرده جلوگیری نموده و از تمامی هوای فشرده تولید شده برای کسب و کار خود استفاده کنید.

آموزش محاسبه هزینه‌ برق هوای فشرده:

اولین قدمی که برای حسابرسی از کمپرسورهای باد می‌بایست برداشته شود، محاسبه هزینه برق تولید هوای فشرده می‌باشد. دانستن هزینه‌ تولید هوای فشرده سبب می‌شود تا بتوانید برنامه‌ریزی بهتری برای آینده داشته باشید.

محاسبه هزینه‌ برق کمپرسورهای باد بسیار آسان می‌باشد. برای اینکار کافیست تا قدم‌های زیر را بردارید.

1 – محاسبه ساعات کمپرسور: بررسی کنید که کمپرسور باد شما در هر روز چند ساعت کار می‌کند. این‌کار را برای مدت یک هفته انجام داده و سپس میانگین ساعت‌های کاری کمپرسور باد خود را در طول یک روز حساب کنید.

2 – مصرف برق کمپرسور خود را پیدا کنید: پلاک روی کمپرسور باد خود را بررسی کرده و میزان مصرف برق کمپرسور خود را بیابید. اگر موفق به یافتن مصرف برق کمپرسور باد خود نشدید، کافیست تا ولتاژ و جریان کمپرسور را در هم ضرب کنید تا مصرف کمپرسور باد شما مشخص شود.

3 – محاسبه کیلووات ساعت کمپرسور: برای محاسبه کیلووات ساعت مصرفی کمپرسور باد در طول یک روز، تعداد ساعات کار کمپرسور باد خود را در مصرف برق کمپرسور خود ضرب نموده و بر 1000 تقسیم نمایید. برای مثال اگر روزی 8 ساعت از کمپرسور باد خود استفاده می‌کنید و مصرف برق کمپرسور شما، 1500 وات می‌باشد، کیلووات ساعت مصرفی کمپرسور باد شما 12 کیلووات ساعت می‌باشد.

4 – تعیین هزینه برق روزانه کمپرسور: حال کافیست تا عدد بدست آمده را در هزینه مصوب هر کیلووات ساعت برق ضرب کنید تا هزینه برق کمپرسور باد شما بدست آید. برای مثال اگر هزینه هر کیلووات برق صنعتی در منطقه شما 250 تومان می‌باشد و کمپرسور باد شما 12 کیلووات ساعت در طول روز مصرف دارد، هزینه برق روزانه شما برابر با 3000 تومان خواهد شد.

حال برای محاسبه هزینه برق سالیانه کمپرسورهای باد خود، هزینه برق روزانه کمپرسورهای خود را در عدد 365 ضرب نمایید.

دقت داشته باشید که هزینه‌های سالانه یک کمپرسور باد تنها به هزینه برق مصرفی آن مربوط نمی‌شود، بلکه هزینه برق مصرفی تنها بخشی از هزینه‌های تولید هوای فشرده خواهد بود. هزینه‌های دیگری چون هزینه تعویض فیلترها، تعویض روغن، تعمیرات ناگهانی، تعویض تسمه و سایر موارد نیز جزو هزینه‌های سالانه یک کمپرسور باد می‌باشند.

انجام حسابرسی از کمپرسورهای باد:

یک حسابرسی منسجم و درست از سیستم هوای فشرده می‌تواند تصویر دقیقی از میزان هزینه‌های شما ایجاد نموده و برنامه‌ریزی‌های شما را برای آینده به شکل چشم‌گیری بهبود ببخشد. همچنین حسابرسی دقیق از سیستم هوای فشرده باعث افزایش بهره‌وری شما از هوای فشرده شده و در کاهش هزینه‌های شما مفید واقع شود.

یک حسابرسی درست و اصولی شامل موارد زیر می‌شود:

1 – بررسی فیلترهای هوا:

فیلترها نقش بسیار مهمی در کمپرسورهای باد ایفا می‌کنند. وظیفه فیلتر هوای کمپرسور باد، فیلتر کردن هوای ورودی می‌باشد. این فیلترها با گذر زمان دچار گرفتگی و انسداد شده و دیگر قادر به فیلتر کردن آلاینده‌های موجود در هوا نخواهند بود. درنتیجه هوای ورودی به کمپرسور باد شما حاوی آلاینده‌ بوده و به تدریج، کمپرسور باد شما را کثیف می‌کنند. همچنین با انسداد فیلترها، کمپرسور باد شما در مکش هوا دچار مشکل شده و نیازمند صرف توان بیشتری در مکش هوا خواهد بود.

 

2 – تشخیص تقاضای مصنوعی:

منظور از تقاضای مصنوعی در کمپرسور باد این است که کمپرسور باد شما در فشارهای بالاتری از حد نیاز کار کند تا افت فشار ناشی از نشتی‌ها و مواردی که سبب ایجاد افت فشار می‌شود را جبران نماید. فرض کنید کمپرسور باد شما دچار نشتی شده و در حین حال، از شیلنگ کوچکی برای انتقال هوای فشرده استفاده می‌کنید. این‌ها سبب می‌شوند تا فشار تولید شده توسط کمپرسور افت نموده و فشار ناکافی به ابزارهای شما برسد. در نتیجه شما به عنوان اولین اقدام، فشار کاری کمپرسور باد خود را افزایش می‌دهید. این افزایش فشار سبب افزایش هزینه‌های شما شده و باعث کار بیشتر کمپرسور باد می‌شود.

 

3 – ارزیابی خشک‌کن هوا:

همانطور که می‌دانید، هوای فشرده تولید شده همواره حاوی مقداری رطوبت می‌باشد. در بسیاری از کاربردها لازم است تا رطوبت هوای فشرده حذف شود. اگر خشک‌کن شما قادر نباشد تا رطوبت هوای فشرده را حذف نماید، به تدریج ابزارهای پنوماتیک شما آسیب خواهند دید. همچنین ممکن است رطوبت هوا باعث خرابی خدمات و یا محصولات نهایی شما شوند. برای جلوگیری از این امر لازم است تا خشک‌کن خود را مورد ارزیابی قرار داده و درصورتی که متوجه عدم کارایی خشک‌کن خود شدید، آن را تعویض نمایید.

 

4 – ارزیابی ظرفیت ذخیره‌سازی:

هرمقداری که ظرفیت مخزن ذخیره‌سازی هوای فشرده شما بیشتر باشد، کمپرسور باد شما کمتر روشن و خاموش می‌شود. برای کسب و کارهایی که استفاده کمی از هوای فشرده دارند، استفاده از مخازن کوچک جوابگو می‎باشد. اما اگر کار شما به گونه‌ای است که به هوای فشرده زیادی نیاز دارید، لازم است تا مخزن شما نیز پاسخگوی نیاز شما باشد. درغیر این صورت نه‌تنها کمپرسور باد شما مجبور به کار کردن طولانی مدت است، ممکن است شما با کمبود هوای فشرده روبرو شده و کارتان دچار وقفه شود.

 

5 – بررسی نشتی کمپرسور باد:

مهم‌ترین موردی که باعث هدررفت هوای فشرده می‌شود، نشتی کمپرسورهای باد می‌باشد. نشتی‌ها سهم قابل توجهی در اتلاف هوای فشرده داشته و حتی یک سوراخ کوچک در شیلنگ هوای شما می‌تواند منجر به اتلاف مقدار زیادی هوا شود. آسیب‌های نشتی به همین‌جا ختم نمی‌شود. نشتی‌ها باعث می‌شوند تا کمپرسورهای باد سخت‌تر کار کرده و دچار افزایش حرارت شوند. درنتیجه یک نشتی کوچک می‌تواند عمر مفید کمپرسور باد شما را کاهش داده و هزینه‌های زیادی را ایجاد نماید.

 

اهمیت اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه:

خیلی از افراد به برنامه‌های نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه از سیستم‌های هوای فشرده بی‌اعتنا هستند. از نظر این افراد، صرف هزینه برای اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه بی‌معنی می‌باشد. باید گفت که اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه هزینه‌‌های کمی داشته و درعوض، مزایای فراوانی به‌دنبال دارد. برای حفظ هرچه بهتر از سیستم هوای فشرده خود می‌بایست درکنار حسابرسی از کمپرسورهای باد، یک برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه نیز داشته باشید.

بطور معمول هزینه‌های نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه چیزی درحدود 5 الی 10 درصد از هزینه‌های سالانه کمپرسورهای باد را شامل می‌شود و درعوض از خرابی‌های ناگهانی کمپرسورهای باد و ضرر و زیان‌های مالی ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

مهم‌ترین مواردی که لازم است در یک برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه جای بگیرد، شامل این موارد است:

بررسی فیلتر روغن:

روغن در کمپرسورهای باد وظایف بسیار مهمی از جذب گرما تا روانکاری اجزا دارد. درصورتی که فیلتر روغن شما دچار انسداد و یا خرابی شده باشد، روغن کارایی خود را از دست داده و نمی‌تواند وظایف خود را به‌ خوبی انجام دهد. به همین دلیل لازم است تا فیلتر روغن خود را بصورت هفتگی بررسی نموده و انسدادهای آن را رفع کنید. بطور کل فیلترهای روغن می‌بایست پس از 4000 تا 8000 ساعت کار، تعویض شوند.

بررسی فیلتر هوا:

فیلترهای هوا نیز جزو مهم‌ترین بخش‌های هر کمپرسور بادی می‌باشند. فیلترهای هوا جزو قطعات مصرفی بوده و طول عمر مفید آن‌ها به الگوی مصرف و شرایط محیطی شما وابسته است. فیلترهای هوای کمپرسور باد خود را بصورت هفتگی بررسی نمایید و درصورت کثیفی و انسداد، آن‌ها را تمیز کنید. همچنین درصورت خرابی، فیلترهای هوای خود را تعویض کنید.

بررسی یاتاقان‌ها:

یاتاقان‌ها جزو قطعات متحرک کمپرسور باد می‌باشند که درصورت خرابی می‌توانند باعث خرابی‌های موتور کمپرسور باد شوند. یاتاقان‌ها برای عملکرد مناسب نیازند روغن‌کاری می‌باشند و درصورتی که روغن‌کاری آن‌ها به‌خوبی انجام نشود، سطح یاتاقان‌ها زنگ‌ زده و به ‌یکدیگر می‌چسبند.

لازم است تا یاتاقان‌های کمپرسور باد خود را در هر 4000 ساعت کار یا هر سه ماه بررسی کنید و درصورت وجود مشکل، آن را برطرف نمایید.

چک‌کردن تسمه‌ها:

تسمه‌ها برای فعالیت کمپرسورهای باد ضروری می‌باشند. اگر کشش تسمه‌ها دچار مشکل شده باشد، فشار زیادی به موتور وارد شده و همچنین ارتعاشات کمپرسور باد افزایش پیدا می‌کند. پس در برنامه نگهداری و تعمیرات خود، بررسی هفتگی از کشش تسمه‌ها را جای داده و درصورت مشاهده هرگونه اثری از ترک بر روی تسمه‌ها، آن را جایگزین نمایید.

سطح روغن کمپرسور:

کمپرسورهای باد برای فعالیت متکی به روغن می‌باشند. درصورتی که تعویض روغن کمپرسور باد خود را فراموش نمایید، کمپرسور باد شما باگذشت زمان دچار مشکلات زیادی خواهد شد. پس بررسی سطح روغن و تعویض سروقت روغن کمپرسور باد خود را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *